De Wolf en de Adelaar

12-10-2013 13:56Op een donkere dag daalde de Adelaar neer in het groene Woud. Hij spande zijn mooie indrukwekkende vleugels uit en keek scherp om zich heen. Achter de grote eik stond Wolf de Adelaar voorzichtig vanaf een afstand te observeren. Wolf bewonderde de opmerkzame gedaante en zag dat hij veel kracht in zich had.

De Adelaar had de wolf al lang gezien en oog in oog stonden ze tegenover elkaar. Ze leken in verre niet van elkaar, integendeel, en toch werden ze met elkaar bevriend. Adelaar was geliefd en gevreesd. Onbevangen en vrij zag hij de wereld vanuit perspectief.Wolf was onbekend en onbemind. Hij was mysterieus en vanuit eerste indruk moeilijk te peilen.

Eerst voelde Adelaar zich groots en de Wolf voelde zich klein in zijn schaduw. Steeds vaker verliet Wolf de schaduw van zijn vriend en volgde zijn eigen intuïtie. Stap voor stap zag Adelaar wie Wolf werkelijk was en hij leerde er een les uit. Stap voor stap zag Wolf wie Adelaar werkelijk was en zag hem als een leermeester.

Wolf had veel wijsheid te delen en bevat veel empathie, loyaliteit en betrouwbaarheid. Wolf was met zijn scherpe zintuigen een meester in communicatie en op zijn hoede bij gevaar. Wolf vertrouwt blindelings op zijn instinct en laat zien dat we onze innerlijke wereld moeten vertrouwen.

Adelaar had autoriteit, kracht, macht, onafhankelijk en was de voorloper van vernieuwing en avontuur. Adelaar was stevig gegrond voordat hij de lucht verdween in alle vrijheid van zijn bijzondere bestaan. Adelaar laat alles in een geheel zien en geeft ons diepere inzichten in schaduw en lichttinten.

Wolf en Adelaar waren door de verschillen en gelijkenissen ontzettend aan elkaar gewaagd. Na een tijd vol transformatie. verkozen ze ieder weer een eigen pad en stonden ze sterker in hun eigen kracht. En soms als Wolf door het bos dwaalt kijkt hij omhoog en ziet hij een glimp van Adelaar in de lucht.En soms als Adelaar in de diepe nacht afdaalde hoorde hij de kreten van Wolf onder de volle maan.

Elke Adelaar heeft ook een Wolf in zich. En elke Wolf heeft ook een Adelaar in zich...