Tien Liefdeslessen

29-04-2012 15:05

10 Liefdeslessen

(Geleerd uit boeken en theorie..maar voornamelijk uit de praktijk)

1.Verander jezelf niet, je bent precies goed zoals je bent!

Als het om liefde gaat, verander jezelf nooit omdat een ander dat wilt. Jij bent precies goed zoals je bent, als diegene echt om je geeft dan zal je nooit het gevoel krijgen dat je moet veranderen. Je mag er zijn en je bent absoluut de moeite waard! Je wilt toch liever dat iemand van je houdt om wie je werkelijk bent dan dat iemand van je houdt om wie je eigenlijk niet bent? Draag de kleren die bij je passen, wees de persoon die jij van binnen bent, doe alleen dingen waar jij je goed bij voelt. Bevalt het de ander niet? Wegwezen! Hij/zij is de moeite waard niet, bewaar jou liefde voor iemand die dat wel is. Hou van jezelf! Dat is de eerste stap tot alles waar jij van droomt, dat is het echte begin.

2. Ga niet voor minder, jij verdient het beste!

Er zijn zoveel mensen die bang zijn om alleen te zijn en die een leegte proberen op te vullen uit angst. Dus nemen ze maar een relatie. Eigenlijk ben je dan niet eerlijk tegenover jezelf, ook niet tegenover de ander. Een relatie uit behoefte om maar niet alleen te zijn is egoïstisch. Het ego wilt namelijk alles regelen, maar het hart verteld de enige echte waarheid. Als je het gevoel hebt dat dit niet alles is, luister er dan naar. Jij verdient het beste. Ga niet voor minder als er zoveel meer is! Als iemand niet goed voor je is, durf de knoop dan door te hakken. Er zal eerst een leegte komen en een stilte..maar voor iedereen is er wel iemand die goed voor je is en echt bij je past. Wat wil je liever? Je leven delen met iemand die jou toch niet kan geven waar je naar verlangt..of wachten tot die persoon echt je leven inwandelt..reken er maar op dat hij/zij bestaat! Jij verdient het allerbeste dat moet je nooit vergeten! Ga niet voor minder, jij verdient zoveel meer dan dat je beseft!

3. Durf los te laten en verandering je leven binnen te laten!

Mensen klampen zich vaak vast aan oude gedachten en patronen. Iets waar zij aan gehecht zijn laten zij maar moeilijk los. En dit is eigenlijk een belemmering voor je groei en ontwikkeling. Mensen zijn bang voor het onbekende, zijn angstig om alleen te zijn. Heel erg jammer eigenlijk want verandering is altijd goed. Durf los te laten, hoe moeilijk het ook is in het begin! Durf mensen uit je leven te verbannen die toch niet goed voor je zijn. Durf de dingen anders te doen dan dat je in het verleden hebt gedaan. Je zal merken als je dit doet dat positievere dingen makkelijker op je pad zullen komen precies op het juiste moment. Je zult merken dat je de mensen aantrekt waar jij weer iets van kan leren en waar jij verder mee kan komen in het leven. Het leven is een les! Wat gebeurd is, is gebeurd en er is niks aan te veranderen. Laat dit los..het wil niet zeggen dat het altijd verkeerd loopt. Je kan elke dag opnieuw beginnen. Laat de controle los, het leven is precies goed zoals het is. Durf naar jezelf te kijken, heb geen spijt en zie elke situatie als een les die jou op het goede pad brengt. Zie elke keus in je leven als een creatieve daad, zie het niet als goed of fout maar leer ervan en sta nooit stil. Kijk altijd verder! 

4. Durf naar je gevoel te luisteren, je gevoel heeft het goed!

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in je relatie? Luister er dan naar! Vaak negeren we het gevoel en volgen we blindeloos het verstand. Dan gebeurd er iets vervelends en dan denk je zie je nou wel! Ik had al het gevoel dat er iets was. Je intuïtie waarschuwt je vaak van te voren onbewust, zonder dat jij dit in de gaten hebt. Vergeet je 6e zintuig niet, het kan je leven positief veranderen als jij er naar durft te luisteren. Dit is niet alleen zo in de liefde, maar met alles is dit zo!

5. Iets wat je niet dood maakt, maakt jou alleen maar sterker!

Iedereen heeft het vast eens meegemaakt..een man/vrouw die met je gevoelens speelt. Er wordt heel wat gelogen, bedrogen, valste beloftes en mooie woorden gesproken die niet waar zijn in de liefde. Dan is het over, en dan denk je vast waarom moet ik zoiets meemaken? Waarom kom ik nou weer zo iemand tegen! En ik zeg..waarom niet? Het zal je alleen maar sterker maken en als je begrijpt waarom je situaties meemaakt dan zal het ook helderder worden. Kom je altijd in de liefde iemand tegen die egoïstisch tegen? Dit is een test! Dit wil vaak zeggen dat jij meer aan je eigen moet denken en voor je eigen mag opkomen. Kom je juist iemand tegen die lief is en zacht? Dat kan ook zeggen dat jij juist die eigenschappen meer mag ontwikkelen. Als je zo leert denken zal je elke situatie in je leven ook positiever in kunnen zien zodat je het in het vervolg anders kan doen.

6. Geloof in jezelf en laat je niet beïnvloeden door anderen!

Wat er ook gebeurd..blijf altijd in jezelf geloven. Het leven zit nu eenmaal niet altijd mee maar blijf altijd bij jezelf wat er ook gebeurd. Luister niet te veel naar anderen, jij, alleen jij weet toch zeker wel wat het beste is voor jou als je diep naar jezelf durft te kijken. Anderen kunnen nog wel zo mooi willen zeggen wat goed voor je is maar het antwoord ligt in jezelf als het om liefde of wat dan ook gaat in je leven. Als je in jezelf gelooft, geloof je ook in liefde, want jij bent liefde!

7. Wees eerlijk tegenover jezelf en anderen!

Wees eerlijk tegenover jezelf en tegenover anderen. Zeg niet te veel mooie woorden die je toch niet kan nakomen. Liefde kan je alleen laten zien in daden, woorden zijn alleen maar woorden. Trap er niet in en hou jezelf niet voor de gek. Wees eerlijk over wat jij denkt en voelt. Als je dat niet bent kun je terugverwachten dat jij mensen zal aantrekken die ook niet eerlijk tegenover jou zullen zijn.


8. Geluk en liefde ligt in jezelf en is niet afhankelijk van anderen!

Geluk en liefde zit al in je eigen hart. Een ander is daar echt niet verantwoordelijk voor. Je hebt een ander niet nodig, alleen jezelf om dit te ervaren. Veel mensen zoeken naar geluk en liefde buiten hun zelf. Maar liefde en geluk ligt in je eigen, het is onmogelijk om dit te vinden buiten jezelf. Als je geluk, vrede en liefde in je eigen hart zal vinden en dit doorgeeft dan zal jou leven steeds mooier worden.


9. Haasten heeft geen zin, zeg vaarwel tegen je ego!

Wij mensen willen altijd alles haasten. Vooral in de liefde werkt dit zo averechts. We willen alles, en het liefste zo snel mogelijk!Zeg vaarwel tegen je angsten, je gedachten, het ego dat verteld wat je moet doen. Je kan liefde namelijk niet haasten. Leer elkaar eerst eens kennen! You can’t hurry love! Liefde komt vanzelf naar je toe, zodra jij er helemaal klaar voor bent. Zeg vaarwel tegen je ego en geniet gewoon van het nu. Alles is goed zoals het is, je komt vanzelf wel iemand tegen. Wees er niet zo mee bezig om iemand te vinden. Wees 1 met je levenspad. Wees goed voor de mensen om je heen, doe je werk/hobby/stude of wat dan ook met passie. Alleen zijn is zo erg niet, je leert er veel van. Wat je wel en niet wilt, en vooral het belangrijkste: wie je bent. Juist als jij je leven zo leeft en tevreden met je leven bent zoals het is komt liefde onverwachts naar je toe op het juiste moment!

10. Carpe diem!

Pluk de dag en vier het leven! Kijk niet te veel naar het verleden en al zeker niet naar de toekomst. Niks staat vast. Leef in het nu en beleef alles bewust en intens. Je hebt nog de rest van je leven over en het kan alle kanten op lopen. Als het misgaat in de liefde wees dan blij. Er is dan een ander bijzonder persoon die op jou staat te wachten. Leuker, mooier, liefdevoller dan de personen die je ooit bent tegengekomen. Blijf leren, blijf veranderen, doe de dingen die jij graag doet. Voor iedereen is er wel iemand, dat is het mooie aan het leven. Als je dan toch moet ‘’wachten’’ doe dit dan op een zo prettig mogelijkere manier en blijf niet hangen in verdriet en zelfmedelijden. Leer nieuwe mensen kennen, ga uit, dans, beweeg, lach zoveel mogelijk, omring je met liefdevolle mensen,durf uitdagingen aan te gaan, blijf sterk, er is altijd hoop! Wees dankbaar voor de moeilijke maar mooie lessen in het leven. Waar je ook heen gaat, vergeet je hart nooit, draag het altijd met je mee!