Schilderijen

Schilderen zie ik als de mogelijkheid om mezelf te kunnen uiten op een creatieve manier. In een schilderij zie ik altijd nieuwe inzichten en het laat telkens een belangrijk groeiproces zien waarmee ik bezig ben. Als ik schilder krijg ik hulp van boven af. Engelen, gidsen en mijn overleden vader staan mij altijd bij en kijken mee over mijn schouder.Hier zijn een aantal voorbeelden van schilderijen die ik heb gemaakt, allen vertellen een uniek verhaal:De vlinder is een toepasselijk en positief symbool als ik kijk naar mijn leven. Een nieuw begin! Het staat voor loslaten, vrijheid en transformatie. De zalmachtige kleur in het schilderij is de kleur van de 5e dimensie waar we naar toe gaan. Dit staat tevens voor mij als teken dat ik enorm aan het groeien en ontwikkelen ben. Met heel veel ups en downs..het is nogal een wilde achtbaan met heel af en toe een rustmoment.  Ik ben er nog niet maar mijn vleugels krijgen steeds meer kleur zodat ik met liefde mijn vleugels kan spreiden en naar het licht toe mag vliegen.In dit schilderij zie ik de oceaan..achter mij spoelt het water heel veel troep weg (mijn verleden) en voor me is alles helder en puur. Zo is het leven ook, het is als een boek en voor me komen nieuwe hoofdstukken. Ik ben de hoofdpersoon, ook al zijn er omstandigheden..ik kan het voor een groot deel zelf invullen en vorm geven.  Alles kan nog gebeuren en als ik op mezelf vertrouw dan komt het altijd goed. Het hart dat op engelenvleugels wordt gedragen staat als symbool dat ik ondanks alles de weg van mijn hart en intuïtie blijf volgen.  De vleugels staan voor vrijheid, een nieuw begin en mijn vader die altijd bij me is en mij de weg wijst!


Dit schilderij zie ik als een belangrijke afsluitfase en een enorme groeiproces. Voor mij heeft het ook de betekenis dat ik eindelijk voor mezelf kies ongeacht wat anderen hiervan vinden. Ik volg mijn eigen pad! Eerst kwam er een hoop frustratie uit (de donkere kleuren) daarna werd het opeens heel rustig. Alsof ik eerst nog een stukje moet overwinnen om naar de overkant te kunnen komen (de kleuren bovenaan). De vurige passie en het contact met het hogere zelf is herkenbaar met waar ik nu sta en wie ik ben. Ik ben op de goede weg en ik zal de overkant zeer zeker bereiken en zingend opgaan in mijn eigen levensdans. Aan de overkant is alles licht en vrolijk. Er wordt gezongen en gedansen..zoveel vreugde en mooie kansen op mijn pad..het is alsof er naar me gejuicht wordt..kom! Je hebt je bestemming bereikt! Het is feest! Laten we het vieren..je verdient het!

- Hoe meer ik vanuit mijn gevoel ga leven en het denken loslaat, hoe mooier de schilderijen eruit gaan zien. Als ik nu terug kijk naar deze schilderijen valt het me op dat ik in een jaar tijd een grote ontwikkeling heb doorgemaakt. Mijn recentere werk is juist meer abstract (zal ik spoedig plaatsen) Ik zie er bijvoorbeeld niet echt een symbool of een persoon er meer in zoals hierboven wel duidelijk het geval is. Er is meer kleur aanwezig en de nieuwe schildercreaties hebben een hogere spirituele betekenis. Ik laat me dus steeds meer leiden door mijn intuïtie. Schilderen met het hart!